SSC CHSL 2017 | Tier I Question asked on 11th March 2018 - All Shift

Question asked in SSC CHSL 2017 Tier I exam on 11 march 2018.

SSC CHSL 2017 Tier I question asked 11 March 2018

General Awareness

  1. In which year the first Iron & Steel Industry was established in India? ans. ⇒ 1970
  2. In which five-year plan, Khadi & Village Industries Commission was established? ans. ⇒ 2nd five-year plan
  3. Which part of constitution inspires us to establish the socialist system? ans. ⇒ Policy Directive Principles
  4. Where is the headquarter of International Civil Aviation Organization located? ans. ⇒ Montréal, Canada.
  5. In which year, Amnesty International was awarded the Nobel Prize for Peace? ans. ⇒ 1977


  1. What is the synonym of ‘consolidate’? ans. ⇒ Strenghten
  2. What is the antonym of ‘Loiter’? ans. ⇒ Forge
  3. What is the synonym of ‘Impiety’? ans. ⇒ Transgression
  4. What is the active voice of – ‘Glass was broken.’ ans. ⇒ Somebody had broken the glass.
  5. What is the antonym of ‘Nefarious’? ans. ⇒ Righteous
  6. What is the meaning of idiom – ‘feel the pinch’? ans. ⇒ Experience financial hardship
  7. Which is the meaning of – ‘head start’? ans. ⇒ Advantage over someone
  8. Change the narration Socrates Said, “Virtue is its own reward”. ans. ⇒ Socrates said that virtue is its own reward.
  9. Fill in the blanks – There is no sense _________ carrying on that way. ans. ⇒ of
  10. Fill in the blanks – The infant _________ quietly sucking its thumb. ans. ⇒ Laid
  11. Correct the sentence – You should avail of every opportunity to practice your skill. ans. ⇒ Avail yourself of
  12. Correct the sentence – A few word of gratitude are enough to express your feelings sincerely. ans. ⇒ A few words of
  13. Correct the sentence – Sunrise is a great phenomena. ans. ⇒ Phenomenon


  1. Cos 1o X Cos 2o X …………….. X Cos 179 o = ? ans. ⇒ Zero
  2. A sphere of 8 cm diameter was melt to make small spheres of radius 1 cm. How many spheres will be made? ans. ⇒ 64
  3. A invested Rs. 25000 in a business for a year. B came after 4 months and he invested Rs. 20000 in the same business. What will be the ratio of their profits at the end of a year? ans. ⇒ 15:8
  4. The ratio of ages of A & B is 3:5 and the sum of their ages is 80. After 10 years, what will be the ratio of their age? ans. ⇒ 2:3
  5. Cost price of 10 objects is equal to the selling price of 9 objects. What will be the % profit? ans. ⇒ 11 1/9%
  6. The ratio of cost price and selling price of an object is 8:9. What will be the % profit? ans. ⇒ 12.5%
  7. The radius of a wheel is 1.75 m. In how many rotations it will cover the distance of 11 Km? ans. ⇒ 1000

Hello Aspirant, If you appeared in the examination, please comment questions you remember.

Attention Please

Hey Reader, If you've notes in digital format(pdf,img,epub etc) and wants to help others, then send that to us
(Email- ). We'll publish that on our site. Do Good Have Good.. Its a small effort by us, to help all other friends.

No comments

Powered by Blogger.